Woonkamer

De woonkamer kent hoofdzakelijk gezellige kasten. Dit wilt zeggen dat spulletjes waar je trots op bent de aandacht mogen krijgen. Bijvoorbeeld souvenirs die je vergaarde uit vakanties, of mooie herinneringen op foto's van de kinderen of huisdieren. Die komen doorgaans pronkend in een open gedeelte van de kast, of veilig achter een glazen deur. Je kan dit naar hartelust combineren en etaleren zodat er een uitstalling is ontstaan die jou het huiselijke gevoel geeft. En dan zijn er de dingen die je niet in het zicht hoeft te hebben zoals rekeningen en lekkernijen. Achter een ondoorzichtbare kastdeur of in een lade is de juiste plek voor al deze. Wat je keuze uit woonkamer kasten zijn? Daar vertellen we je graag meer over.
ons aanbod in woonkamer kasten

Sfeervol leven zit in de kast

Barkasten

Het is een beetje de voorraadkast voor visite en de gezellige avonden onderling. Wat je hierin kwijt kan? Dat hangt er vanaf wat je eruit wilt halen haha. Wat dacht je bijvoorbeeld van je wijnglazen en longdrinks. En dan hebben we het liever over de bekende flessen van Merlot en je favourite likeur. Kortom alle drank die je op kamertemperatuur en uit de zon wilt bewaren vindt een plek in de afgesloten gedeelte van de barkast.

Ook het lekkere in vaste vorm heeft een toepasselijk onderkomen. Wat zal je denken van borrelnootjes, chocolade, en een zak chips. Je weet zelf het beste waar je jezelf en partner mee kan verrassen. Je stopt het gewoon in de barkast, het komt vanzelf op.

Boekenkasten

Je kan er natuurlijk al je litaratuur in kwijt zoals de naam doet aangeven. Maar je kan er zoveel meer mee. Afhankelijk van jouw inzicht zijn er de open varianten en die met kastdeuren. Een beetje prullaria heeft elk huishouden wel, maar waar laat je het allemaal? Nou de boekenkast is een leuke optie om in je woonkamer te plaatsen, al zijn er vast andere ruimten in het huis waar deze kast ook goed past. De afmetingen zoals bij elk meubelstuk verschillen. Heb je een grote ruimte of je moet gewoon veel kwijt zonder het weg te willen gooien? Een grote boekenkast biedt je zoveel bergruimte op een geordende manier dat de hele woning er direct profijt van heeft.

de grote en kleinere boekenkast

Dressoirs voor bijvoorbeeld de woonkamer

Dressoirs

Wat kan je nu eigenlijk niet kwijt in het dressoir? De snoepjes, belangrijke papieren, de DVD collectie, noem maar op. Een andere vraag is, wat wil je bovenop de kast plaatsen. Een fruitschaal omringt met dierbare herinneringen of je televisie? Het zal allemaal kunnen al is de dressoirkast misschien niet de beste oplossing voor media, het kan dus waarom ook niet.

Deze woonkamer kast is hoofdzakelijk gesloten door middel van deurtjes en lades. Perfect om rust in de woonkamer te brengen. Is het wat voor jou? Kijk naar ons uitbebreide assortiment. Er is vast iets wat goed binnen je huidige interieur past.

Ladekasten

Kleine dingetjes, je kent ze wel zoals tijdschriften, een calculator en adapters. Dit soort spullen die het huishouden er rommelig doen uitzien maar je toch met enige regelmaat nodig hebt. De ladekast houdt alles keurig bij elkaar en uit het zicht, is dat niet een fijn opgeruimt idee? Het uiterlijk van het kastje is vaak heel rustig, het springt niet zo in het oog maar als je ernaar kijkt dan zie je een mooi stukje meubilair. Voor de liefhebbers van een kleurig interieur is er ook een ruime keuze. Kastladen met diverse kleuren voor een levendige sfeer kan je bij ons gewoon tegenkomen. Dit soort kasten zijn niet alleen inzetbaar voor de woonkamer. Heb je een ruimte binnen het huis behalve de badkamer waar dit gesloten opbermeubel van pas zal komen?

een hele kast vol met lades

Open kasten en roomdividers

Roomdividers

Deze woonkamer kast is als een boekenkast maar geheel open. Sommige personen zouden zeggen het zijn planken die op een leuke manier vormgeven tot meubel. En dat is de charme van de roomdivider. Zoals de afbeelding laat zien kan je heel wat leuke spullen uitstallen. De plaatsing hoeft niet per direct tegen een wand te zijn. De doorkijk geeft een unieke beleving aan beide kanten.

TV kasten

Geen woonkamer kan zonder de tv kast. Waar moeten we anders de televisie op plaatsen? Dit is in ieder geval het meest geschikte meubel. Met deze kast is rekening gehouden voor een breed draagvlak en bekabeling voor extra media zoals de tv-ontvanger. Naarmate de beeldschermen groter worden lijkt de hoogte van deze kast lager te worden. Puur om jou zo lekker mogelijk te genieten van je ontspanning. Er is tevens ruimte voor het bergen van bijvoorbeeld een spelcomputer en kunnen DVD's overzichtelijk een plek krijgen. Ben je een echte sound fanaat? Meerdere boxen voor het krijgen van het home cinema effect is iets om bij stil te staan. Niet elke tv-kast is hiervoor geschikt.

De kast met het mooiste plekje voor je TV

Etaleren in de vitrinekast

Vitrinekasten

We zijn met ons allen trots op de spulletjes die we door de jaren heen hebben gekregen en gekocht. Ze hebben een speciaal plekje in het hart verkregen en straks een ere plek binnen de vitrinekast. Achter glas en vaak met kastverlichting komen alle items naar voren, het interieur wordt een weerspiegeling van het gezinsleven. Etaleer en combineer herinneringen in de meest stijlvolle vitrinekast die je kan vinden. Wij hebben een super assortiment voor je klaar staan.