Niet alle badkamers zijn even groot in oppervlakte en voor de knusse badkamer is er toch een behoorlijke kastruimte gewenst. Want laten we eerlijk zijn, we hebben wel heel wat badkamerproducten in huis gehaald. Van scheermesjes naar producten voor mond en haarverzorging tot aan badtextiel aan toe.

Als er weinig plek is voor een brede badkamerkast, waarom dan niet de hoogte in de kolomkast is lekker smal dus vraagt weinig ruimte om te gaan staan. En je kan echt van alles kwijt in deze handige hoge badkamerkast. Op deze manier zijn minder badkamermeubels nodig al zal een wastafelkast tot een standaard behoren. Je plaatst de hoge kast gewoon tegen de badkamertegels aan. Zonder gaatjes te boren en vast te schroeven in de muur is het niet meer dan plaatsen en invullen om direct het effect ervan te verkrijgen.

Meer kastruimte in een hoge badkamerkast

Een uitschieter in het gezin

Door de toch wel aanzienlijke hoogte zullen jongere kinderen niet overal bij kunnen komen. Als we spreken over scherpe of andere gevaarlijke items die maar beter buiten het bereik van kinderhandjes kunnen blijven, dan is de bovenste kastplank wel de plek om het grut veilig te houden. Over kleine kinderen gesproken, de laagste planken zijn vaak speciaal voor hun bedoeld. Met een eigen plankje voor hun tandenborsteltje en misschien wel badspeelgoed kunnen ze gemakkelijk pakken wat ze willen hebben. Je zal het zelf weer in de hoge badkamerkast moeten opruimen want het blijven natuurlijk kinderen.

Uit welk materiaal?

Net als alle andere badkamermeubels zijn de hoge badkamerkasten ook in meerdere materialen te verkrijgen. Zo is toch wel metaal een vaak gekozen materiaal net als hout. Beide hebben een geheel eigen uitstraling terwijl het comfort vergelijkbaar is. Met een houten versie krijg je wel meer een landelijke sfeer, de badruimte voelt meer huizelijk aan zeg maar. En dan is er nog kunststof. Dit materiaal is zo verbeterd in de afgelopen jaren dat het zich perfect houdt in de meest barre omstandigheden. Al is het niet echt nodig om de kunststof kast met hardnekkige schoonmaakmiddel te reinigen, het kan er wel tegen.

Op pootjes

Het is maar net wat jouw wens is en het meest gemakkelijk is om schoon te maken en houden. In de regel geldt: als je vloertegels met groeven of diepere naden hebt dan is het niet ondenkbaar dat er wat water of vocht onder de hoge badkamerkast komt. Om dit stukje ook te kunnen dwijlen is een uitvoering op pootjes van toepassing. Bij egale vloeren waar het al niet mogelijk is om ook maar een druppel onder de badkamerkast te krijgen zijn kastpootjes dan ook helemaal niet nodig.