Voordelen van een barkast

De naam doet het vermoeden bevestigen. In de barkast plaatst men doorgaans een lekker likeurtje of wijntje. De gezellige versnapering bij visite of jezelf even ontspannen na een drukke dag staat klaar achter (glazen) deurtjes. Ja, je kan ervoor kiezen om doorzichtige kastdeuren te nemen zodat de luxe flessen een deel uitmaken van het interieur. De liefhebber kan dit naar eigen inzicht mooi etaleren zoals bij een echte bar het geval is. Handig en ook aan te raden is het glaswerk in deze kast een plek te geven. Doorgaans vinden sierglazen van bijvoorbeeld kristal een promininte plek, het open gedeelte van de barkast. De meest spraakmakende ruimte van de woning is de woonkamer voor het onderbrengen van dit meubilair.

De vrijgezellen barkast

Woon je alleen of ben je student? Dan zit je vast niet te wachten op een enorme vitrinekast of buffetkast die veel ruimte vraagt. In de barkast is plek voor meer, zoals het servies. Je borden kunnen hier net zo goed in worden opgeborgen. Het is daarbij een kleiner kastje die zich gemakkelijker en sneller bij je thuis weet te settelen.

De plaatsing

Het is een echte woonkamer kast die ergens tegen de muur geplaatst wilt worden. De beste plek voor deze hangt een beetje af van glazen of dichte deuren en de zon. Zoals je vast wel weet is het bewaren van drank beter op een plek waar de volle zon niet kan komen. Zelfs achter gesloten kastdeuren kan de temperatuur aanzienlijk oplopen, wat we juist zoeken is een normale kamertemperatuur. Probeer dan ook de barkast te plaatsen buiten de directe warmte van de zon.

Barkast kopen

Erg veel keuze in barkasten is er niet in Nederland, het is een kast die dan ook niet in elk huishouden voorkomt. Bij de aanschaf letten we op een paar punten zoals het model en kleur. We willen natuurlijk dat ook dit nieuwe meubelstuk goed past binnen het huidige interieur. Van belang is ook de afmeting, voor het gemak hebben wij overduidelijk de maten aangegeven. Hou rekening met een openslaande kastdeur, deze heeft de vrijheid nodig om probleemloos te kunnen openen.

Prijsklasse

Vanaf 250 Euro heb je bij ons al een degelijke barkast gevonden. Dit kan oplopen naar hogere bedragen als 650 Euro. Zo zie je maar dat voor elk budget toch iets leuks valt te halen waar je nog vele jaren plezier van zal hebben. Wij zeggen: PROOST

Voorbeelden uit onze barkasten assortiment

Auteur - Gregory de Boer - 25-03-2019.