Hoe je inspiratie op doet voor meubels in de badkamer? Er zijn een redelijk aantal verschillende televisie programma's die met leuke ideeën komen. Ook online valt er veel te zien als het gaat om badkamermeubels. Op kyrakasten.nl bijvoorbeeld is er een groot en divers assortiment voor elk budget aanwezig. Meerdere merken die (tevens) gespecialiseerd zijn in dit soort meubilair.

Misschien ben je zelf creatief aangelegd en is het combineren van losse meubelen aan jou besteed. Zo kan je je eigen stijl en smaak voor de inrichting gaan bepalen. En kan je de meubels naar eigen inzicht een plek geven. Voor alle personen die hier meer moeite mee hebben zijn er altijd de complete badkamermeubelsets. Deze zijn dan reeds bij elkaar gekomen tot 1 bijpassend geheel.

De badkamermeubelset wordt vaak gekozen in nieuwe en verbouwde badkamers. Als de set een wastafelkast met wasbak bevat (wat vaak het geval is) wordt hier rekening gehouden met de aanleg of eventueel omleiding van het water toe en afvoer. Al wat men dan nog hoeft te doen is het meubel aansluiten zodat het direct te gebruiken is.

Kastruimte is wat vrijwel iedereen benodigd, want we hebben toch allemaal producten in de badkamer die we dagelijks gebruiken en overzichtelijk opgeborgen willen zien. Verzorgingsproducten zullen dikwijls een andere badkamerkast krijgen dan de handdoeken. Voor de dagelijkse mondhygiëne is bijvoorbeeld een badkamerspiegelkast boven de wastafel een uitgelezen plek om de tandpasta en tandenborstels te bewaren.

Waar moet je op letten als je een badkamermeubel koopt?

Waar let je op bij de aanschaf?

Een badkamermeubel kopen kan puur op gevoel, echter is het verstandiger om eerst de volgende tips in acht te nemen. Waar moet het meubel voor dienen? Als je weet wat je wilt opbergen zoals grote flacons of je zoekt een handige kast voor al het badtextiel. Dan ga je kijken naar de juiste meubel om dit in kwijt te kunnen. De spiegelkast is hiervoor minder goed geschikt terwijl een hoge, lage, of wastafelkast hier juist meer voor bedoeld is.

Houdt van hout

De uitstraling is ook een punt van belangstelling. Hier bedoelen we niet zo zeer jouw smaak in interieur maar het materiaal waarvan de badkamermeubel is vervaardigd. Ga je voor een landelijke stijl, dus iets meer met een warme huiselijke uitstraling dan is hout altijd een materiaal waar je van op aan kan. Er zijn natuurlijk verschillende houtsoorten in al die verscheidene badkamermeubels te vinden. Maar ze hebben allemaal 1 ding met elkaar gemeen en dat is een riante laag aan vochtafwerendheid. Hout heeft namelijk de eigenschap om te gaan werken, dit wilt zeggen dat het kan buigen of zelfs barsten. Aangezien de badruimte hogere temperaturen weet te behalen in combinatie met de luchtvochtigheid, wilt het hout gaan uitzetten of krimpen. Dankzij de vochtwerende en isolerende laag is het hout veilig voor al dat.

Fantastisch kunststof

Niemand kan er meer omheen, het recyclen van materialen. Zo ook in de badkamermeubel industrie wordt hierbij stilgestaan. De geharde kunststoffen kunnen tegen een stootje en zijn uitmuntend om schoon te houden in het badkamer klimaat. Maar ook de hergebruik van de kunststof is iets waar gelukkig vele mensen vandaag de dag op letten. Een andere positieve bijkomstigheid is het gewicht, hoe zwaar moet voor jou bijvoorbeeld een badkamer hangkast zijn? Alleen al voor het ophangen en de muur met badkamertegels te ontzien is minder zwaar een stuk prettiger.

Wat is de beste plek voor mijn badkamermeubel?

Dat hangt een beetje af van wat je gaat kopen en hoe iedereen in jouw gezin hier probleemloos van kan meegenieten. In het geval van kleine onderzoekende kinderen die niet alles in hun handjes hoeven te hebben is het hoger ophangen of een hoge badkamerkast wel zo veilig. Terwijl bij volwassenen en ouderen een gemakkelijk te bereiken plek wordt geadviseerd. Houdt in alle gevallen een voldoende ruimte vanaf de douchecabine of ligbad en jouw badkamermeubel. Je wilt niet dat deze in de weg staat of volloopt met douchewater.

Laten plaatsen

Niet iedereen is even handig, daarom is het juist voor ons mensen met twee linkerhanden een uitkomst om een klusjesman zich te laten bekommeren over de plaatsing. Al dat gedoe met waterleidingen en eventueel stroomkabels aansluiten moet goed gebeuren. Ook een simpel gaatje boren in een paar badkamertegels kan wel eens anders uitpakken dan dat je had voorzien, want die tegels zijn zo hard dat een normale boor er niet doorheen komt. En dan is er nog altijd de kans dat het badkamertegeltje scheurt of barst. Nou, daar gaat de opknapbeurt van je badkamer als je niet uitkijkt. Dus als je zelf niet dit soort klussen gewent bent of je hebt het juiste gereedschap niet, laat lekker die zorgen over aan een vakman.